Cum sa ne alegem ramele in functie de forma fetei?

Home / Cum sa ne alegem ramele in functie de forma fetei?

Evitati ramele groase de la ochelari, care fac barbia sa para mult mai ascutita, precum si pe cele cu partea suoerioara a rmelor masive pentru ca accentueaza si mai mult latimea pe care o are frunea. Pentru chipul in forma de dreptunghi alegeti ramee mult mai late care au margini delicate. Tipul acesta de fata poate sa poarte rame mari. Fetele cu forme conice au fruntea lata si lnia obrazului larga dar si o barbie ingusta si rotunjita. Pentru echilibrare incercati si ramele mai largi in zona de jos care au bratele prinse inferior pe cadru si culori deschise sau materiale usoare, rame fara cadru pe surub care dau un aspect cai mai aerisit si mai luminos. Este de evitatȘ ramele cu accent de culoare sau desig in zona superioara a cadrlui. Firmele piramidale ale fetei se potrivesc su semiramele sau cu ramele in forma de ochi de pisica. Fetele romoboide sunt cele mai rare.

Se caracterizeaza prin fruntea ingusta, linia pometilor larga si barbia ingsta, linia ochilor si a maxilarului inguste si pometii sunt de multe ori ridicati. Pentru a evidentia ochii si pentru a masca pometii incercati ramele care au detalii sau elemente distinctive pe linia sprancenei si ramele fara cadru cu forma de ochi de pisica sau de aripa de fluture. Luati in calcul si ramele mari si largi si evitati-le pe cele care sunt inguste.

Ochelarii de vedere au depasit de foarte mult timp si statutul de nevoie practica si reparatorie si au devenit si accesorii in moda. Sunt si multe alte criterii de care se poate tine cont daca tinem sa aratam cat mai sic cu ochelarii de vedere. Snt unele contraste intre culoarea ramelor si cea a parului care pot sa fie neplacute. Daca aveti parul blond ori saten deschis este o idee buna sa alegeti ramele in nuante deschise si pastelate care sa aduca luminozitate si fetei vioi. Parul roscat poate fi ales cu ochelari metalici in nuante aurii si aramii.