Cum se aleg ochelarii

Home / Cum se aleg ochelarii

Nu este de ajuns sa fie ieftini si frumosi, ochelarii de vedere trebuie sa fie utili si sa se armonizeze cu toate trasaturile fetei.

Un examen oftalmologic, cel putin o data la doi ani ne ajuta sa preintampinam afectiunile oculare grave.

Vrem nu vrem, la un moment dat cu totii ajungem sa avem nevoie si de ochelari. In momentul in care ne dam seama ca distingem mai greu literele ori obiectele de la distanta, poate chiar avem dureri de cap, si e clar ca trebuie sa mergem la oftalmolog. Un consult de specialitate e singura cale de a afla exact afectiunile de care sufera ochii si ce tip de lentile sunt potrivite pentru a corecta deficitul de vedere. Nu putem sa imprumutam ochelarii si nici nu putem sa ii cumparam asa cmvrem. Niste ochelari cumparati de pe piata pot sa ne strice mai mult vederea. Dupa ce obtinem retetele prescrise de oftalmologi, putem sa alegem ochelarii care ne plac. Nu de fiecare data sunt si sanatosi cei care au formele in trend si nu de fiecare data ne si stau bine. Sunt cateva sfaturi medicale si ponturi estetice de care e bine sa tinem cont cand ne alegem ochelarii.

Un examen oftalmologic la cel putin doi ani ne ajuta sa preintampinam afectiunile oculare grave, in cazul in care ati depasit varsta de 60 de ani va trebui sa mergeti la un consult anual. Pentru copii, medicii ne recomanda ca primul consult sa se faca in jurul varstei de 4 ani. Mai multe afectiuni oculare nu au simptome la incept si printre ele putem enumera pe cele mai grave cum ar fi tensiunea oculara, glaucomul, retinopatia, degenerescenta maculara. Medicul specialist  va va face mai multe teste face mai multe teste de rtina precum msurarea acuitatii vizuale, verificarea pupilelor a corennei si a conjunctivei dar si a tesuturilor inconjuratoare si masurarea tensiunii oculare.