Cum se face tratamentul cataractei?

Home / Cum se face tratamentul cataractei?

 

Adresati-va neaparat medicului pentru ca doar specialistii pot sa determine daca aveti sau nu cataracta. Investigarea are loc fara dureri cu ajutorul aparaturii moderne. Medicul examineaza ochii si determina tipul, forma si locul modificarilor care au loc in cristalin.

In momentul in care se pune diagnosticul se determina si acuitatea vizuala si se masoara presiunea intraoculara. Se examineaza campul vizual si se fac si investigatii cu ultrasunete si electrofiziologice ale retinei. Singura metoda de tratament a cataractei este eliminarea cristalinului opacifiat pe care chirurgicala. Nu sperati ca mai multe picaturi, ochelarii speciali si dietele sau exercitiile va ajuta sa scapati de afectiunea aceasta.

In prezent in cabinetele oftalmologice metoda operatiei se elaboreaza in mod detaliat si medicii dispun de cele mai bune tehnici si in cele mai multe dintre cazuri operatia are rezultate pozitive.

Nu va temeti si aveti incredere in medici. Dpa operatie puteti sa reveniti la viata normala, sa lucrati si sa cititi, sa priviti televizorul, etc. Daca suferiti de afectini asociate ale nervilor optici sau ale retinei efectul poate sa fie diminuat.

Operatia de cataracta implica inlocuirea vechiului cristalin opacificat cu unul diferit din punct de vedere calitativ, sigur si perfect. In perioada e pregatire pentru operatie, se fac analizele normale e sange, EKG, radiografii si se efectueaza consultul la medici de specialitate. Absenta in organism a proceselor inflamatoare acute si a afectiunilor cronice este foarte importanta pentru succesul operatiei.

Operatia se face in general in ziua in care este internat bolnaul in stationar. Dimineata in zoua operatiei in ochi se picura colire, cae dilata pupila. Puteti de asemenea sa primiti si un sedativ usor care sa va ajute sa va relaxati si sa nu aveti emotii. In sala de operatie langa voi va fi chirurgul, asistentul sau si anestezistul.

Dupa ce se elimina cataracta ochiul nu mai are cristalin insa asta nu inseamna ca nu veti mai vedea deloc. Lumea se vede ca si cand ati privi prin apa.