Despre operatia de cataracta

Home / Despre operatia de cataracta

Cu toate ca experienta fiecarei persoane va fi unica, va prezentam cateva aspecte pe care le experimenteaza majoritatea persoanelor in urma operatiei de cataracta.

Deoarece operatia de cataracta este o decizie importanta care implica ochii si vederea dumneavoastra, mai mult ca sigur aveti intrebari. Asigurati-va ca discutati aceste nelamuriri impreuna cu medicul dumneavoastra care va efectua procedura. Aceasta este cea mai buna cale de a obtine raspunsuri clare si sincere despre vederea dumneavoastra si operatia de cataracta pe care o luati in calcul.

Pentru informatii generale am enumerat multe dintre intrebarile pe care oamenii le pun in mod obisnuit in legatura cu operatia de cataracta. Intrebarile acopera totul incepand cu Va durea? Si pana la detaliile despre pret.

Cristalinul ochiului se poate schimba in multe feluri, toate avand ca rezultat o stare numita cataracta. Sunt doua cai prin care se poate forma cataracta –  in nucleu sau in cortex.

Cataracta nucleara este cea mai intalnita si se formeaza de obicei ca o parte a procesului natural al imbatranirii, celulele depozitandu-se in nucleul cristalinului.

Sunt anumite afectiuni care predispun organismul la aparitia cataractei. Pentru mai multe informatii despre cataracta si alte probleme ale ochilor intrebati medicul oftalmolog.