Din ce material trebuie sa fie ramele de ochelari?

Home / Din ce material trebuie sa fie ramele de ochelari?

Pe vremuri cei care poarta ochelari se temeau de lentilele de plastic pentr ca nu se vedea prin ele tot la fel de clar ca prin cele de sticla si se zgariau mult mai usor. In prezent lentilele de plastic sunt tratate anti reflex si anti zgariere si sunt mai usoare si incasabile si pentru asta sunt preferate de cei mai multi oameni. Cele de stilca organiza de plastic trebuie sa fie tratate antireflex pentru a elimina reflexiile deranjante ale luminii artificiale si pentru a asigura in acelasi timp si o mai mare claritate a lentilelor.

Aceste lentile sunt facute din trei straturi, hidrofob, oleofob si antistatic, care permit si intretinerea mai usara, printr-o aderenta redusa a apei si a substantelor uleioase sau a particulelor de praf. Cele mai bune lentile sunt cele heliomate care se vor adapta la schimbarile de lumina insa nu se recomanda persoanelor cu glaucom. Lentilele nu trebuie sa fie inchise la culoare pentru ca pot sa provoace fotofobie, dependenta sau riduri la coltul ochiului. Lentilele cu antireflex sunt utilizate in special pentru lucrul la calculator sau pentru condusul vehiculelor noaptea. Cu toate acestea este mult mai rau cu ochelari netratati. Farurile masinilor pa ririzate ca niste halouri ceea ce nu este cazul pentru lentielele tratate. Lentilele fotocromatice sunt utile persoanelor care petrec mult timp pe adara deci si celor care au un job de birou. Acestea protejeaza contra luminii soarelui directe sau indirecte dar si contra rdiatiilor ultraviolete. Sunt clare si transparente la interior, colorate pe exterior si reactionand sensibil la lumina. Pentru claritate si pentru transparenta marita a lentilei se poate aplica si tratamentul antireflex si pe lentile fotocromatice.

In ceea ce priveste armonia formelor ochelarilor cu forma fetei esteticienii si opticienii considera ca va trebui sa tinem cont de cateva reguli generale pentru a ne pune mult mai bine in valoare personalitatea si frumusetea chipului. Forma ramei de ochelari va trebui sa fie in contrast si cu forma fetei si in acelasi timp ca creeze armonia perfecta.