Implantul in scop refractiv

Home / Implantul in scop refractiv

Cu ajutorul acestor metode lentila din interiorul ochiului care poarta denumiea de cristalin se inlocuieste cu un cristalin artificial multifocal care are o dioptrie ce se adapteaza nevoilor pe care ochiul respectiv le are astfel incat dupa operatie sa nu mai fie nevoie de ochelari. Dupa implantare cristalinul ramane functional pentru tot restul vietii. Operatia se va face la ochi diferiti in zile diferite. Intervalul minim intre operatii este de doar 48 de ore.

Tehnica operatorie e similara cu operatia de este asemanatoare cu operatia de cataracta doar  ca in acest caz cristalinul natural se inlocuieste dinainte de a aparea tulburari cristaliniene. In momentul in care se face operatia se schimba si cristalinul si suportul sau ramane pe loc si la o anumita perioada de timp devine opac si poarta denumirea de cataracta secundara. Tatamentul cataractei secundare nu e chirugical, se face cu laser in cabinet si apare doar o data.

Acest tip de interventie se recomanda in momentul in care dioptriile sunt peste limita de corectie cu laser, cand este implicata si presbiopia sau in momentul in care probabilitatea de aparitie a cataractei este mare.

Rolul operatiei este cel de a corecta dioptriile si nu de a ameliora vederea. Prin asta intelegem ca ochii vor vedea fara ochelari sau fara lentile de contact la fel de bine cu vedeau siinainte de operatie. In cazul in care dioptriile sunt foarte mari sau sunt extreme si sunt combinate si cu astigmatism se  va impalnta un cristalin artificial multifocal personalizat. Tipul acesta de cristalin e produs la comanda si perioada de asteptare este de cel mult 2 luni.