Importanta cosultului oftalmologic

Home / Importanta cosultului oftalmologic

Vederea copilului trebuie sa fie testata la varsta de 4 ani si incepand cu varsta aeasta se recomanda sa se faca anual sau la doi ani un control oftalmologic de rtina. In caz ca exista si un istoric familial de afectiuni oftalmologice sau in cazul unui traumatism la ochi e importanta efectuarea unui control oftalmologic complet.

Pe masura ce crestem in varsta, mai ales dupa 40 de ani, creste si riscul de aparitie a afectiunilor oculare ce se datoreaza varstei si de aceea este foarte important sa dam atentie tuturor simptomelor comune ale ochilor precum tulburarile de vedere sau durerea, flash-urile si stralucirea sau obiectele ce par ca plutesc prin campul nostru vizual, liniile distorsionate , ochii uscati si asociati cu senzatiile de mancarime sau de arsura. Chiar daca nu sesizam si modificari ale vederii, ar trebui sa efectuam un control oftalmologic la varsta de 40 de ani. Specialistul vederii va evalua si ne ca recomanda frecventa cu cre trebuie sa facem controalele oftalmoloice regulate dupa varsta aceasta. Mai e o categorie foart eimportanta si anume persoanele care au facori de risc pentru aparitia afectiunilor oculare: persoanele care au diabet zaharat, tensiune arteriala, persoanele care au in familie boli ale ochilor precum glaucomul sau cei care au un tratament medicamentos care poate afecta ochii. Cei din categoria aceasta se recomanda sa isi programeze vizitele la specialisti in special sa se adreseze lui pentru a stabili si care este intervalul dintre doua vizite ce se recomanda. Acest interval trebuie sa fie respectat. Asa cum prin metode simple putems a intretinem frumusetea corporala tot asa putem sa intretinem si sanatatea ochilor cu o vizita la oftalmolog si implicit putem sa prezervam unul din simturile critice cu ajutorul carora vedem si intelegem lumea si viata.

Ce trebuie sa retinem? Cu cat mergem mai des la un oftalmolog cu atat vom putea sa prevenim si sa rezolvam mai repede toate afectiunile care au legatura cu ochii nostri si vom putea sa evitam astfel si toate complicatiile care pot sa apara.