Inaugurare

Anul 2012 inseamna implinirea a cinci ani de la inaugurarea Clinicii de Oftalmologie Doctor Diaconu, prima clinica de profil din judetul nostru. Pe parcursul acestor ani Clinica a crescut constant de la un simplu cabinet prevazut initial doar cu aparatura necesara unui consult oftalmologic de baza, cu prescriptie de ochelari, la nivelul actual in care dotarea este complexa.

Cea mai importanta realizare a Clinicii Doctor Diaconu in acest an este inaugurarea blocului operator de la etajul I. Rodul unei investitii financiare importante si a unei munci de documentare, executie si finalizare uriase, este unul din cele mai moderne din tara si singurul din judetul Arges dotat cu instalatie de purificare 100% a aerului prin filtre HEPA 14 pentru o siguranta maxima a actului operator.

Intregul bloc operator (podea, pereti si scafe) este tapetat cu cel mai performant linoleum chirurgical (Poliflor – Marea Britanie) dispus continuu, fara profile sau coltare pentru o buna stergere si dezin- fectare. Tavanul fals este in intregime metalic (casete in incaperile mari, lamele in incaperile mici) fiind neimpregnabil si usor de curatat. Caloriferele sunt special pentru blocuri operatorii tip Purmo Hygyene, ce nu permit acumularea prafului si deci si ele foarte usor de curatat si igienizat.

Circuitele sunt foarte atent concepute, existand trei intrari separate in blocul operator si un topogan de evacuare a reziduurilor.

Aparatura este ultra performanta:
– Microscop chirurgical Zeiss Lumera cu fixare in tavan si pedala fara fir;
– Aparat de emulsificare ALCON INFINITI cel mai bun din lume, cu ultrasunete torsionale;
– Instalatie de inregistrare video a operatiilor cu monitoare multiple pe care se pot urmari operatiile in desfasurare;
– Sterilizator rapid GETINGE (Suedia) cu posibilitatea de a steriliza in 7 minute, un numar de 5 truse operatorii;
– Pupinel Italia, aparat de impachetat etc.;
– In sala de pansamente, tratamente (cu acces separat de blocul operator) exista un biomicroscop performant Huvitz precum si un tonorefkeratometru Nidek (pentru masurarea dioptrului si tensiunii intraoculare a bolnavilor operati si aflati la consultul de a doua zi;
– Instrumentele chirurgicale sunt toate noi de cea mai buna calitate, cu pense si foarfece coaxiale (de 23G);
– Există truse de microchirurgie separate. Sterilizarea se realizeaza dinainte pentru fiecare pacient in autoclavul rapid Getinge, astfel incat procedura chirurgicala este 100% sigura.

In 3 incaperi sunt dispuse monitoare mari LED ce pot difuza programe tv sau desfasurarea interventiilor chirurgicale. Culorile sunt atent alese in vederea crearii unei ambiante cat mai placute atat pentru pacienti, cat si pentru personalul clinicii.

Preturile sunt competitive, tinand cont si de faptul ca in pachetul operator sunt incluse toate investigatiile preoperatorii (cu cele mai performante si noi aparate), analizele de laborator, EKG si aviz cardiologic de la un specialist reputat – Dr. V. Stanciu.

In concluzie putem spune fara a exagera ca pacientii pot beneficia in cadrul Clinicii de Oftalmologie Doctor Diaconu de o operatie de cataracta in conditii pe care foarte putine clinici din tara le pot oferi.

Programarile si informatiile suplimentare se pot obtine la telefoanele 0348.807.890, 0348.807.891, 0749.107.756 sau e-mail: contact@clinicadiaconu.ro