Ochelari Pitesti

Home / Ochelari Pitesti

Alegerea ochelarilor este un proces ce nu poate fi parcurs fara urmarirea in prealabil a unor pasi.

Primul pas, fara de care nu se recomanda purtarea ochelarilor este consultatia de specialitate.

Pentru mai multe detalii vizitati pagina Optica.

Consultatia oftalmologica presupune examinarea completa a ochiului si anexelor sale, pentru depistarea oricarui tip de probleme.

Se poate realiza doar de catre un medic oftalmolog sau de catre un optometrist.

Consultanta oftalmologica, indiferent ca este vorba doar de masurarea dioptriilor sau de o investigatie completa, trebuie sa fie efectuata numai in centre de optica si de catre personal specializat: medic oftalmolog sau optometrist.

Ochelari Pitesti

Nu toate opticile mobile au aparatura necesara unei consultatii oftalmologice, ceea ce poate duce la prescrierea gresita a unei retete sau mai grav nedepistarea afectiunilor oculare.

Atunci cand alegem ochelarii trebuie sa fim atenti la urmatoarele aspecte:

Ochelarii se cumpara din magazine de specialitate, in prezenta unui optician si pe baza unei retete. Rolul opticianului este de a verifica reteta si de a recomanda ramele si lentilele potrivite.

Pentru ca o reteta sa fie valabila trebuie sa nu fie mai veche de un an.

Ochelarii standard vanduti pe strada de catre persoane neautorizate sau in piete si hypermarketuri oferite la un pret mic nu pot fi catalogat drept dispozitive medicale.

Chiar daca initial acesti ochelari dau impresia ca imbunatatesc vederea, senzatia este doar temporara. Pe termen lung, acesti ochelari cauzeaza multe probleme si nu ajuta la corectarea problemelor de vedere.

In ceea ce priveste materialul lentilei puteti opta pentru sticla, care ofera cea mai mare claritate, dar prezinta riscuri mari de spargere. Lentilele din plastic sunt rezistente la spargere si ofera o buna claritate, iar lentilele din policarbonat sunt cele mai rezistente, desi au o claritate mai mica.