Optica Arges

Home / Optica Arges

Indiferent ca sunteti deja clientul nostru sau nu sunteti inca hotarat sa ne vizitati, noi ne dorim ca fiecare persoana sa fie bine informata in legatura cu defectul de vedere pe care il are asa ca va prezentam principalele defecte de vede, iar daca simptomele dumneavoastra se regasesc printre randurile de mai jos, este cazul sa faceti o vizita la un cabinet de optica medicala.

Pentru mai multe detalii vizitati pagina Optica.

Prin ochi primim cele mai multe informatii despre lumea exterioara. Dupa calculele unui cercetator 80% din amintirile pe care le pastram se inregistreaza prin vedere.

Ochiul furnizeaza informatii sub forma imaginilor colorate, despre adancimea, distanta si miscarea obiectelor. Miscand ochiul in sus, in jos si in lateral vedem cea mai mare parte a mediului care ne inconjoara.

Optica Arges

Ochiul uman are capacitatea de a vedea clar la diferite distante prin modificarea puterii de convergenta.

Aceasta calitate de datoreaza modificarii cristalinului atat ca raza de curbura, dar si ca distanta de separare.

Cand lumina vine de la un obiect si intra in ochi, razele sunt reflectate de cornee si cristalin. Punctul in care razele se intalnesc se numeste focar. Daca se focalizeaza pe retina, imaginea este clara si neteda.

Ochiul este un sistem capabil sa se modfice pentru a permite perceperea imaginilor clare pe retina. Aceasta capacitate scade cu varsta. De la nastere pana la varsta de 3 ani au loc urmatoarele modificari: creste lungimea ochiului, cristalinul se aplatizeaza si corneea devine mai sferica. In jurul varstei de 3 ani se ajunge la starea de emetropie.

In cazul ochiului emetrop razele de lumina primite converg intr-un singur punct pe retina si imaginea este clara fara ochelari.