Optica Pitesti

Home / Optica Pitesti

Nu putem vorbi de optica medicala fara a face referire la cele mai des intalnite vicii de refractie.

Miopia este un exces de convergenta, razele se strang intr-un punct inaintea retinei. Miopia este frecventa in cazul scolarilor, dar exista si miopie mai mare de 10 dioptrii ajungand la -20 sau -30, care duce la modificari importante ale ochiului.

Pentru mai multe detalii vizitati pagina Optica.

Miopia este un viciu de refractie care se caracterizeaza printr-un dezechilibru intre puterea sistemului dioptric si lungimea axului antero-posterior, manifestat in sensul unui exces de convergenta.

Hipermetropia este tulburarea de refractie caracterizata printr-un deficit de convergenta: focarul razelor venite paralel de la infinit se formeaza in conditii de repaus acomodativ in spatele retinei. In aceasta situatie retina intersecteaza conul de convergenta si punctelor luminoase le corespund cercuri de difuziune.

Vederea ochiului hipermetrop  in conditii de repaus acomodativ este diminuata la distanta si cu atat mai mult pentru aproape.

Optica Pitesti

Astigmatismul, spre deosebire de miopie sau hipermetropie, este o tulburare a refractiei oculare in care razele luminoase paralele ce vin de la infinit nu se reunesc intr-un focar unic. Astigmatismele se clasifica in doua forme: astigmatismele neregulate si astigmatismele regulate.

Astigmatismele neregulate sunt vicii de refractie ce rezulta dintr-o abatere a suprafetelor dioptrice, de la forma lor sferica normala.

Astigmatismul regulat este un viciu de refractie rezultat dintr-o abatere ordonata din punct de vedere geometric a dipotriilor de la forma sferica normala.

Anizometropia apare atunci cand diferenta de refractie dintre cei doi ochi este mai mare de 2 dioptrii. Cauza anizometropiei este dezvoltarea unilaterala a unui viciu de refractie sau transmiterea ereditara a unor componente optice diferite la cei doi ochi.

Tratamentul este o problema clinica delicata. Depinde de varsta pacientului.