Pregatirea operatiei de cataracta

Home / Pregatirea operatiei de cataracta

Acum ca v-ati intalnit cu medicul dumneavoastra si ati aflat ca aveti nevoie de operatie de cataracta chirurgul dumneavoastra trebuie sa va dea instructiuni referitoare la ceea ce trebuie sa faceti inaintea zilei operatiei pentru a va pregati.

Asigurati-va ca aveti cateva zile libere la locul de munca. Majoritatea persoanelor au nevoie de cel putin o zi pentru a isi reveni inainte de a relua programul de munca obisnuit.

Stabiliti ca cineva sa va conduca in ziua operatiei la spital si de la spital spre casa. Spuneti sotului/sotiei, persoanei care va ingrijeste sau unui prieten ca intregul proces de la internare pana la externare trebuie sa dureze maxim 3 ore. De asemenea este posibil sa fie nevoie ca cineva sa va cumpere medicamentele postoperatorii si sa va conduca la consultatia de a doua zi.

Luati un mic dejun usor sau sariti peste acesta in ziua procedurii, in functie de sfatul medicului dumneavoastra. Ca regula generala, pacientii sunt rugati sa se abtina de la a consuma bauturi alcoolice cu cel putin 24 de ore inaintea operatiei.

Faceti dus si spalati-va parul in ziua de dinaintea operatiei pentru a putea ajuta la mentinerea unui mediu chirurgical curat. In plus trebuie sa purtati haine curate si confortabile.