Prevenirea cataractei

Home / Prevenirea cataractei

Statisticile arata ca 20.5 milioane de americani sufera, in prezent, de cataracta. Pana in anul 2020, se preconizeaza ca acest numar va creste uimitor de mult, pana la 30.1 milioane.

Se presupune ca excesul de alcool, fumatul si tratamentele indelungate cu corticosteroizi favorizeaza aparitia cataractei.

Expunerea excesiva la ultraviolete favorizeaza aparitia cataractei si recomandam purtarea ochelarilor de soare de calitte sau a celor de protectie atunci cand este cazul.

O alta metoda de prevenire a cataractei este utilizarea ochelarilor de soare pe timpul verilor toride. Alegeti ochelarii de soare si de vedere care blocheaza razele solare mai ales atunci cand este vorba de copii.

Copiii nu au capacitatea de a intelegecat de periculoasa este expunerea la radiatii ultraviolete si nu consitentizeaza faptul ca vederea le va fi puternic afectata pe parcursul intregii vieti din cauza aceasta.

Femeile insarcinate ar trebui sa stie ca daca se intampla sa contacteze boli precum rubeola, pojarul sau varicela in timpul sarcinii, sunt expuse unui risc crescut de aparitie a cataractei.

Specialistii recomanda femeilor care au in plan sa devina mamici sa faca vaccin anti rubeola. Este o metoda simplia si eficienta de prevenire a cataractei infantile.