Rame patrate pentru fete rotunde

Home / Rame patrate pentru fete rotunde

In legatura cu armonia formei ochelarilor cu cea a fetei esteticienii si oftalmologii considera ca va trebui sa tine cont de cateva reguli generale pentru a ne pune mai bine in valoare personalitatea si de ce nu si frumusetea. Forma ramei de ochelari ar trebui sa fie la aceeasi scaa cu tipul fetei si culoarea rameor ar trebui sa accentueze culoarea ochilor. Tinand cont de toate aceste linii generale pute sa aflam ce se va potrivi fiecaruia dintre noi. Pentru cei care au fata rotunda cu putine unghuri reocmandam ramele de ochelari cu forme geometrice cu unghiuri. Ramele dreptunghiulare si inguste fac fata sa para mai alungita si mai ingusta. Trebuie sa putem evita ramele rotunde pentru ca ele accentueaza rotunjimea fetei si ramele mari fac ca fata sa para mult mai scurta. Alegeti ochelarii ovali pentru a putea rotunji formele fetei in cazul in care fata este patrata, cu frunte larga si cu maxilar puternic si o barbrie patrata. Fetele patrate a nevoie de rame ingute si formele lentilelor foarte rotunde pentru a putea imblanzi si rotunji forma fetei. Fata ovala, mai mult lunga decat lata este considerata o forma ideala datorita proportiilor ei echilibrate. Va recomandam ramele patrate si dreptnghiulare si firmele rotunhite ale fetei cat timp dimensinea ramelor este proportionala cu dimensiunea fetei. Alegeti ramele care sunt cel putin la fel de late ca si marginea laterala a ochiului si evitati ramele de ochelari care sunt prea mari sau prea mici. Daca fata este un oval lung puteti sa alegeti niste rame putin mai lae decat fata care ii vor ajusta si lungimea.

Pentru a face ca o fata alungita sa para mai echilibrata si mai scurta veti avea nevoie de rame mai subtiri in combinatii de culori contrastante care sa dea amploare chipului. Fetele in forma de inima,  se asorteaza cu ochelarii cu rame subtiri si simple, rotunde sau patrate, fara ornamente laterale.

Decoratiile de la tample pot ajuta in a adauga latime. Evitati si ramele patrate in special in partea de jos pentru a nu adauga adancime maxilarului. Alegeti ramele care au colturile rotunhite.