Tipuri de cristaline artificiale

Home / Tipuri de cristaline artificiale

Clinica noastra utilizeaza cele mai moderne tipuri de cristaline artificiale, toate fiind foldabile si putand fi implantate pe incizii foarte mici. In mod clasic, cel mai des se implanteaza un cristalin monofocal in urma caria pacientii au nevoie de ochelari, de distanta sau de apropiere pentru ambele situatii.

Cele mai moderne astfel de cristaline sunt cele multifocale care elimina peste 99 de procente din nevoia de a purta ochelari si la distante si la apropiere.

Cristalinele monofocale sunt de foarte multe feluri: torice, asferice sau cu filtre de protectie in plus. Si cele care sunt multifocale pot sa fie asferice si cu filtre suplimentare de protectie.

In clinica noastra se folosesc mai multe tipuri de cristaline:

Cristaline monofocale sferice, care sunt cele mai simple din punct de vedere structural si au si filtre contra radiatiilor UV si se introduc in incizii de 2.2 mm si 2.4 mm.

Cristalinele monofocale sferice care au filtru galben au si un filtru de protectie pentru retina suplimentar pentru radiatiile albastre.

Cristalinele monofocale asferice. Asfericitatea asigura o acuitate vizuala mult mai clara si un contrast postoperator mult mai bun decat cele sferice in special noaptea. De asemenea au si avantajul ca pot sa fie introduse prin microincizie. Cristalinele monofocale sferice cu filtru galben imbina avantajele pentru asfericitate cu plusul de protectie retiniana.

 

Cristaline monofocale troice corecteaza si astigmatismul daca exista inaintea operatiei.

Cristalinele multifocale permit pacientilor sa nu mai poarte ochelari dupa operatie si nici ochelari de distanta, nici de aproape. Au si structura asferica si filtru galben de protectie. Cristalinele multifocale torice pe langa caracteristicile celui de mai sus se corecteaza si astigmatismul pleoapelor daca exisa. Au si filtru galben de protectie retiniana suplimentara. Cristalinele de mai sus intra in categoria premium pentru ca au calitati foarte bune insa ele implica si realizarea unei operatii perfecte din punct de vedere chirurgical.