Viata dupa operatia de cataracta

Home / Viata dupa operatia de cataracta

Pe parcursul primei luni ochiul dumneavoastra trebuie sa se vindece complet. Creierul dumneavoastra va continua sa invete cum sa lucreze cu cristalinul artificial. Daca aveti ochii uscati medicul dumneavoastra va poate administra cateva picaturi pentru ochi uscati.

Reveniti pentru vizita de urmarire  dupa o luna sau conform recomandarii medicului. Daca aveti nevoie de operatia de cataracta si la celalalt ochi cel mai probabil medicul v-o va recomanda acum. Daca ati primit un cristalin artificial monofocal si nu va veti opera la celalalt ochi, acesta este momentul in care vi se vor prescrie noi ochelari de vedere sau lentile de contact.

Puteti sa va reluati activitatile zilnice. Cu cat ochii si creierul dumneavoastra lucreaza mai mult impreuna, cu atat mai mult va veti bucura de rezultate.

Daca dezvoltati o cataracta secundara in care capsula posterioara care tine cristalinul artificial se opacifiaza lucru care nu este des intalnit medicul dumneavoastra va face la cabinet o procedura de urmarire utilizand laser YAG.

La un an si in fiecare an dupa aceea, mergeti la un profesionist in ingrijirea ochilor pentru o examinare oculara completa.