Implant Cristalin Artificial

Home / Implant Cristalin Artificial

Cataracta este o afectiune a globului ocular care duce la opacifierea cristalinului, lentila responsabila de proiectarea fasciculului luminos pe retina. Cataracta poate sa duca la pierderea completa sau la pierderea partiala a vederii. Singurul tratament pentru cataracta este interventia chirurgicala sau oftlamologica. In timpul interventiei cristalinul natural care sa opacifiat este distrus si extras si inlocuit cu un cristalin nou, artificial si flexibil sau foldabil care nu se mai strica niciodata. Operatia de cataracta nu se face in aceeasi zi la amandoi ochii. Programarile se fac in zile diferite.

O lentila de plastic va inlocui cristalinul aflat la interiorul globului ocular. Dupa ce se extrage cristalinul se recomanda sa puneti un implant cristalin pentru a compensa pierderea. Operatia aceasta este in interventie obisnuite ce necesita internarea pentru maxim 3 zile.

Operatia de cristalin se face cu anestezie dupa ablatia cristalinului bolnav. Cu ajutorul acestei metode, o lentila din interiorul ochiului care are denumirea de cristalin va fi inlocuita cu un cristalin artificial multifocal care are o dioptrie adaptata la nevoie ochiului respectiv in asa fel incat in urma operatiei nu mai avem nevoie de ochelari. Dupa ce se implanteaza cristalinul artificial va ramane functional pe viata. Operatia se face la ochi diferiti in zile diferite si intervalul minim va fi de 48 de ore intre operatii.

Tehnica operatorie este asemanatoare cu operatia de cataracta doar ca in cazul sau cristalinul natral se va inlocui inainte sa apara tulburarile de cristalin. In acest moment in care are loc operatia se schimba cristalinul dar suportul va ramane pe loc in perioade variabile de timp  iar suportul isi va pierde transparenta si fenomenul se va numi cataracta secundara. Tratamentul cataractei secundare este non chirurgical si se face cu laser avand loc in cabinet. In mod normal afectiunea apare doar o data.

Tipul acesta de interventie se recomanda numai cand dioptriile depasesc limita pentru corectiile laser.