Tipuri de cristalin artificial

Home / Tipuri de cristalin artificial

Cele mai comune tipuri de cristaline artificiale sunt numite cristaline de camera posterioare fiind amplasate in spatele irisului in interiorul capsulei in care se afla in mod normal cristalinul natural.

Cristalinele artificiale monofocale ofera o vedere utila la o distanta fixa de obicei pentru vederea la distanta. Acestea le permit pacientilor care au avut o operatie de cataracta sq vada clar fie in apropiere, fie la distanta. Aproximativ 95 la suta dintre persoanele care au primit un cristalin artificial standard beneficiaza de restabilirea vederii lor la starea de dinaintea cataractei. Majoritatea pacientilor au in continuare nevoie de ochelari de citit sau de vedere pentru distanta.

Monovederea este o tehnica pe care chirurgul o poate alege si implica introducerea unui cristalin artificial intr-un ochi pentru a vedea de aproape si a unui cristalin artificial in celalalt ochi pentru a vedea la distanta. Aceasta tehnica necesita adaptare deoarece fiecare ochi va fi apoi orientat catre nevoi diferite.

Cristalinele artificiale multifocale sau cristalinele artificiale cu tehnologie avansata si sunt un tip nou de cristaline care reduc sau elimina nevoia pentru ochelarii de cititsau lentile de contact in urma operatiei de cataracta.

Datorita evolutiei rapide a inovatiilor aduse cristalinelor artificiale, aceste cristaline artificiale mai noi sunt realizate din materiale de ultima ora cu caracteristici unice.

Cristalinele artificiale adaptive sunt considerate monofocale insemnand ca au un singur punct focal. Acest tip de cristaline artificiale sunt proiectate sa se miste ca reactie la muschiul ochiului dumneavoastra ceea ce se traduce in capacitatea de a vedea puncte focale multiple.